Гуардиола е убеден, че Ливърпул се подсили заради Сити


Н. Гавазов

Гуардиола е убеден, че Ливърпул се подсили заради Сити

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е на мнение, че впечатляващият миналогодишен сезон от страна на неговия отбор е подтикнал Ливърпул към огромните харчове на трансферния пазар през това лято. Както е известно, "червените"  похарчиха над 170 милиона паунда за укрепване на състава, копирайки трансферната активност на Сити преди година.

Гуардиола отказва да дава оценка на действията на Ливърпул, но свързва повишената активност на конкурента с желанието на клуба да отнеме титлата от Манчестър Сити.

"Всеки клуб прави това, в което вярва. Никак не разбирам и не отдава значение на думите, веднъж произнесени от нас (предполага се, че има в предвид думите на Юрген Клоп за трансфера на Пол Погба – б.р). Обстоятелствата се менят.

В Ливърпул вярват, че са им нужни подобен тип играчи. Те смятат, че така ще е най-добре за тях. Не възнамерявам да съдя действията на другите. На мен не ми харесва, когато мои колеги говорят за мен или за моите футболисти, защото самият аз не възнамерявам да говоря. Щом те смятат, че така ще е най-добре за тях, значи това е великолепно.

През миналия сезон ние вдигнахме летвата във Висшата лига, събирайки 100 точки. Нивото бе там, сега е тук. Сега ще се опитаме да вдигнем тази летва, всеки отбор ще се опита да стане по-добър.

Ливърпул е претендент за титлата. Ние сме друг претендент. За два мои сезона в Англия, ние претендирахме за титлата в един сезон. Ливърпул, притежавайки своята история, непременно ще си постави пред себе си целта да спечели Висшата лига.

Претендентите са много. Юнайтед ще е по-силен, както и Ливърпул, Челси, Тотнъм. А също така и някои други. Евертн назначи нов мениджър. Уест Хем назначи Мануел Пелегрини, който доведе много играчи.

Поначало очакванията към всеки отбор са големи. Ние просто искаме да правим това, което започнахме да вършим преди два сезона. Никой не знае какво ще се случи през следващия сезон във Висшата лига. Ще се разбере, когат започнем", заяви Гуардиола.

  Сподели
413