Кариус се обърна към критиците си


Н. Гавазов

Кариус се обърна към критиците си

Вратарят на Ливърпул Лорис Кариус отговори на критиките след поредния си неубедителен мач. През миналата седмица "червените" завършиха трансфера на Алисон за 67 милиона паунда, но бразилецът все още не се е присъединил към тренировките на отбора на Юрген Клоп. Същото се отнася до Симон Миноле, а Дани Уорд бе продаден на Лестър.

По такъв  начин мърсисайдци трябваше да започнат подготовката за новия сезон с Кариус на вратата. В същото време 25-годишният немец продължава да дава поводи за критики и никак не може да се избави от натиска, под който се намира след финала в Шампионска лига.

Снощи Ливърпул претърпя поражение с 3:1 от Борусия Дортмунд в Америка. Кариус изглеждаше много нервен  в началото на тази среща, а в края на мача допусна груба грешка, което позволи на съперника да вкара.

След двубоя Кариус използва социалните мрежи, за да публикува отговор на своите критици.

"Съчувствам на тези, които получават удоволствие, наблюдавайки неуспехите или страданията на другите хора. Ако вие в своя живот сте се сблъскали с такава силна злоба и омраза, тогава аз ще се моля това да премине и за вас да настъпят добри времена", написа Кариус в акаунта си в Инстаграм на фона на черен цвят.

Напомняме, че вчера мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че новият вратар Алисон Бекер ще е негов първи избор за новия сезон на врата, но и Лорис Кариус ще има възможност да докаже стойността си през кампанията: "Ние купихме Алисон и е ясно, че той ще е нашият номер едно. Иначе нямаше да платим такива пари. За Лорис Кариус този трансфер не е страхотен. Когато подпишеш с номер едно на Бразилия, ти не му казваш, че има 6 седмици да се докаже. "Все пак ние имаме достатъчно мачове, така че всички ще играят. Той все още има възможност да се развие. Той е страхотен вратар и той все още може да докаже това с нас в бъдещето".

Кариус пристигна от Майнц през 2016-та, подписвайки за 5 години, като изигра 19 срещи във Висшата лига през последния сезон.

  Сподели
383