Барселона се върна за Вилиан с нова оферта


Н. Гавазов

Барселона се върна за Вилиан с нова оферта

Барселона отправи своето трето предложение за покупка на крилото на Челси Вилиан, но този път изразявайки готовност да плати над 55 милиона паунда за играча от националния отбор на Бразилия. През миналия сезон Вилиан не се ползваше с особено доверие от страна на мениджъра Антонио Конте. Очакваше се, че това може да подтикне 29-годишния футболист към напускане на "Стамфорд Бридж".

Желанието за напускане на клуба все още не е напуснало Вилиан, независимо от това, че Челси уволни КОнте и назначи Маурицио Сари за нов мениджър.

Както става известно от британски източници, Барселона не е прекратила опитите си да склони Челси към сделка. Получавайки отказ на две предложения, едно от които е 50 милиона паунда, този път каталунците се върнаха със сума по-голяма от 55 милиона паунда.

Вилиан е важна цел за наставника на Барселона Ернесто Валверде, чийто отбор спечели Ла Лига и Купата на Испания през миналия сезон. Каталунците се надяват, че бразилецът ще помогне да бъде компенсирана загубата на Андрес Иниеста.

  Сподели
390