Реднап: Сити и Ливърпул ще се борят за титлата


Н. Гавазов

Реднап: Сити и Ливърпул ще се борят за титлата

Известният английски специалист Хари Реднап сподели мнение за претендентите за спечелване на титлата във Висшата лига на Англия през сезон 2018/19. Както е известно, по-рано през седмицата Ливърпул завърши трансфера на Алисон Бекер от Рома, с което клубът реши въпроса с най-проблемната зона в отбора. В добавка, по-рано през лятото на "Анфийлд" пристигнаха футболисти, с които бе подсилена средната линия на тима.

Според Реднап, всичко това прави от Ливърпул фаворит за спечелване на титлата в най-конкурентното и популярно първенство в света.

"Манчестър Сити отново е фаворит, но аз имам силното чувство, че Ливърпул ще ги преследва през целия сезон. Те получиха двама или трима играча, които им липсваха през миналата година. Юрген Клоп постепенно обединява частите на своя отбор. Той е близо до спечелване на титлата с Ливърпул. Този отбор със сигурност ще претендира за титлата.

В топ 4 би трябвало да попаднат Тотнъм и Манчестър Юнайтед. Ако Арсенал и Челси не се подсилят кардинално, тогава те най-вероятно отново ще завършат на пето и шесто място.

Много ще съм изненадан, ако Тотнъм не попадне в първата четворка. Мисля, че те са способни на това, но според мен, за титлата ще се борят Манчестър Сити и Ливърпул", заяви Реднап.

Напомняме, че по-рано мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че клубът е приключил с трансферната си кампания през това лято: "Имаме всичко необходимо за следващия сезон, за това не мисля, че ще направим още някоя покупка на трансферния пазар. На практика съм уверен в това. Към момента всичко е наред със състава, а това е най-важното. Ние не бяхме прекалено лоши през миналия сезон, но имахме нужда от подсилване и се постарахме за това на трансферния пазар. Загубихме един-двама футболисти, но купихме няколко. Наистина съм щастлив от нашите покупки, за това нека използваме оставащите седмици от предсезонния период, за да може по-добре да се подготвим".

  Сподели
400