Червената революция


Н. Гавазов

Червената революция

Рой Ходжсън ще разполага пълна свобода да осъществи какъвто желае трансфер, ако последният ход да бъдат изместени американските собственици от Ливърпул се окаже успешен. В деня в който Фернандо Торес се завръща на „Анфийлд" за да започне тренировки, китайският милиардер Кени Хуан се е свързал с банките, на които клуба дължи пари и е предоставил една оферта за да сложи ръка на Ливърпул, както и амбициозните си планове на бъдещето на „мърсисайдци".

Както е известно, вчера Хуан, обезпечен от инвестиционен фонд е предложил да заплати 237 милиона паунда на RBS - кредитор на Ливърпул, с което оказва натиск върху Том Хикс и Джорд Джилет за разчистване на пътя си.

Той е твърдо решен да завърши сделката преди края на трансферния прозорец, з ада има време Ходжсън да получи средства, с които да се намеси активно на пазара за играчи. Хуан е категоричен, че ще бъдат привлечени топ футболисти от калибъра на Джерард и Торес, с което двамата да бъдат задържани на „Анфийлд". Според източници близки до китайския бизнесмен, мениджърът на „червените" може да си хареса който си поиска играч по света и няма да има проблеми със закупуването му.

„Той може да бъде и Лионел Меси и ние ще приложим всички усилия да го докараме", заяви източникът.

„Този човек е готов колкото се може по-рано да придобие клуба, за да има време Рой да подобри отбора и да започне сезона с реалистични шансове да спечели нещо", допълва източникът.

Залог за сделката се явява намерението Ливърпул да разполага с неограничен бюджет, както и незабавното изграждане на нов 60 000 стадион. Но борбата ще бъде жестока според специалистите, защото Хикс и Джилет не желаят да понижат цената от 600 милиона паунда за клуба, въпреки смелите планове на Хуан.

 

  Сподели
108