Бъдещето на Бенитес в Нюкасъл остава под въпрос


Н. Гавазов

Бъдещето на Бенитес в Нюкасъл остава под въпрос

Рафаел Бенитес може да напусне поста мениджър на Нюкасъл заради разногласия със собственика на клуба Майкъл Ашки след края на сезон 2018/19. Както е известно, испанецът никога не е криел, че се чувства великолепно на "Сейнт Джеймсис Парк" и обожава отношението на местните фенове.

Но от момента на връщането на "свраките" във Висшата лига на Англия през миналата година, Бенитес непрестанно е в конфликт с Ашли, който упорито отказва да поддържа Рафа на трансферния пазар.

През това лято Нюкасъл успя да закупи вратаря Мартин Дубравка, да подпише със свободния агент Ки Сун Юн и повторно да наеме Кенеди. Рафа е на мнение, че такова подсилване е недостатъчно.

Според британски източници, мениджърът отказва да продължи контракта си с клуба заради нежеланието на Ашли да инвестира в качествени играчи. Съглашението между страните изтича след края на този сезон и ако собственикът не промени отношението си към отбора, тогава испанецът ще си тръгне.

Впрочем, Бенитес призна, че първо трябва да продаде някого от настоящите играчи, ако иска да закупи нови футболисти.

"Малко или много нещата изглеждат точно така. Принуден съм да оценя, кой от нашите футболисти мога да използвам, за да закупя нужния играч на правилната цена. Това не е идеално, но няма друг вариант и ние се стараем с всички сили. Очаквах, че ще е различно, но сега се налага да работим при тези условия и ще се постараем да получим най-доброто подсилване на тима", заяви Бенитес.

  Сподели
353