Източник: Азар се договори с Реал Мадрид


Н. Гавазов

Източник: Азар се договори с Реал Мадрид

Полузащитникът на Челси Еден Азар се договори с ръководството на Реал Мадрид за трансфер в испанския клуб, съобщава RMC. По данни на източника, договорката между играч и клуб все още е устна. Преходът в Реал е основен приоритет за Азар, твърди източникът. В същото време Реал не е постигнал договореност с Челси.

Напомняме, че белгиецът е сред приоритетите на мадридчани за замяна на нападателя Кристиано Роналдо, който премина в Ювентус. Според различни източници, Кралския клуб възнамерява да плати 150 милиона паунда за Азара, виждайки в него бъдещата звезда на отбора, достойна да замести португалеца.

В същото време се появиха информации, че Челси ще се бори за Еден и възнамерява да блокира всякакви предложения от Реал Мадрид и Барселона за своя полузащитник. Трансферният прозорец за лондончани приключва след три седмици, а клубът никак не желае да се лиши от своя ключов играч, без да разполага с достатъчно време, за да му намери адекватна замяна. Освен това още през следващата седмица "сините" планират да възобновят преговорите с представителите на 27-годишния футболист за нов контракт, като клубът е готов да увеличи заплатата на полузащитника на 300 000 паунда на седмица.

Както е известно, Азар намекна след мача за третото място от Мондиал 2018 с Англия, че е готов за смяна на клуба: "Проведох шест прекрасни години в Челси и участвах на фантастично Световно първенство. Може би дойде време да променя нещо, но това не е мое решение. Аз само мога да реша, дали искам да си тръгна или да остана. Но клубът ще вземе крайното решение относно това, дали ще ме пуснат или не. Вие знаете къде предпочитам да се окажа".

Малко след това бившият играч на Челси Брайън Лаудруп призна, че плеймейкърът на "сините"  му е разказал за своите планове да премине в Реал Мадрид през това лято: "Сините" едва ли ще устоят на предложение от 150 милиона паунда, тъй като 27-годишният белгиец навлезе в предпоследната година на своя контракт. Лаудруп е убеден, че Еден вече е изиграл своя последен мач за Челси. "Разговарях с Еден Азар преди няколко дни. Той се готви за трансфер в Реал Мадрид и това е добър трансфер. Както за самия него, така и за Реал Мадрид".

  Сподели
509