Челси няма да продаде Азар през това лято


Н. Гавазов

Челси няма да продаде Азар през това лято

Челси е убеден, че ще може да запази Еден Азар поне за още един сезон и възнамерява да блокира всякакви предложения от Реал Мадрид и Барселона за своя полузащитник. По време на Световното първенство в Русия, където националният отбор на Белгия зае трето място, а самият Азар се прояви откъм най-добрата си страна, Еден направи няколко намека, че допуска напускане на Челси през лятото.

Най-яркото изказване на белгиеца дойде веднага след мача за третото място на Световното с Англия: "Проведох шест прекрасни години в Челси и участвах на фантастично Световно първенство. Може би дойде време да променя нещо, но това не е мое решение. Аз само мога да реша, дали искам да си тръгна или да остана. Но клубът ще вземе крайното решение относно това, дали ще ме пуснат или не. Вие знаете къде предпочитам да се окажа".

Според различни източници, Кралския клуб възнамерява да плати 150 милиона паунда за Азара, виждайки в него бъдещата звезда на отбора след напускането на Кристиано Роналдо.

Паралелно с това масло в огъня наля бившият играч на Челси Брайън Лаудруп, който призна, че плеймейкърът на "сините"  му е разказал за своите планове да премине в Реал Мадрид през това лято: "Сините" едва ли ще устоят на предложение от 150 милиона паунда, тъй като 27-годишният белгиец навлезе в предпоследната година на своя контракт. Лаудруп е убеден, че Еден вече е изиграл своя последен мач за Челси. "Разговарях с Еден Азар преди няколко дни. Той се готви за трансфер в Реал Мадрид и това е добър трансфер. Както за самия него, така и за Реал Мадрид".

Британски източници обаче силно се съмняват, че Реал Мадрид и Барселона ще предложат 200  милиона паунда, на които Челси оценява своята звезда.

Нещо повече. Трансферният прозорец за лондончани приключва след три месеца, а клубът никак не желае да се лиши от своя ключов играч, без да разполага с достатъчно време, за да му намери адекватна замяна.

Освен това още през следващата седмица "сините" планират да възобновят преговорите с представителите на 27-годишния футболист за нов контракт. Челси е готов да увеличи заплатата на полузащитника на 300 000 паунда на седмица.

Но дори Еден да откаже да подпише ново съглашение, Челси е готов да отложи решението на въпроса с бъдещето на играч за следващото лято, тъй като действащият договор на футболиста изтича след две години.

  Сподели
389