В Манчестър Сити са разгневени на Челси и Наполи заради провала с Жоржиньо


Н. Гавазов

В Манчестър Сити са разгневени  на Челси и Наполи заради провала с Жоржиньо

Ръководството на Манчестър Сити е бясно по повод на проваления трансфер на полузащитника Жоржиньо, който предпочете Челси пред шампините. В събота "сините" официално потвърдиха привличането на Жоржиньо от Наполи за 53 милиона паунда.

Както съобщават редица британски източници, този трансфер е станал истински шок за Сити. Клубът от "Етихад" много е ядосан на своите колеги от Неапол, с които си стиснаха ръцете преди две седмици, напълно съгласувайки сделка на стойност 44 милиона паунда. Впрочем, такова поведение на италианците е обусловено от това, че просто Челси представи по-изгодна оферта от Сити.

"Гражданите" са убедени, че италианският клуб е изплашил играча, защото той отдавна се е договорил за преход в Манчестър, а агентът на Жоржиньо дори бе избрал дата за медицинско изследване на своя клиент.

Според съобщенията, босовете на Наполи са се свързали с агент Жоао Сантош и са ми съобщили, че Жоржиньо ще проведе следващите две години от своя контракт като дълбока резерва, ако не приеме условията на Челси.

Недоволството на шампионите на Висшата лига на Англия е насочено и към Сантош. В клуба са на мнение, че агентът е трябвало да се противопостави на Наполи и да остане верен на първоначалната си договореност за трансфер на Жоржиньо в Сити. В момента Жоао е "персон нон грата" на "Етихад", което означава, че Сити едва ли в близко време ще осъществява каквито и да е контакти с агента.

Не на последно място, "гражданите" са ядосани и на Челси. В клуба смятат, че лондончани са постъпили некоректно, когато покрай преговорите за Маурицио Сари са получили информация за предложението на Сити и просто са предложили 10 милиона паунда повече. Шампионите смятат, че колегите им Висшата лига са действали подмолно и са нарушили неписаните норми на поведение и взаимоотношения между клубовете в частта за трансферния пазар.

Впрочем, политиката на "гражданите" е такава, че те не наддават за футболисти, а обикновено представят по една оферта за клуба и за играч. Интересното е, че след като в пресата изтече информация за очакван преход на Жоржиньо в Челси, ръководството на Сити се е допитало до мениджъра Хосеп Гуардиола дали да започне наддаване за бразилеца, но испанецът категорично се е противопоставил на това, уверявайки босовете си, че вече няма желание да работи с играча.

  Сподели
258