Азар обяви за желанието си да напусне Челси


Н. Гавазов

Азар обяви за желанието си да напусне Челси

Полузащитникът на Челси и на националния отбор на Белгия Еден Азар заяви за желанието си да смени клуба. Както е известно, тази седмица Реал Мадрид съгласува продажбата на 33-годишния Кристиано Роналдо в Ювентус за 100 милиона евро и сега мадридчани се намират в търсене на нова суперзвезда. Според различни испански източници, победителят в Шампионска лига възнамерява да се опре в това отношение на 27-годишния Азар. На "Сантяго Бернабеу" са убедени, че техните намерения ще се увенчаят с успех, като надежда за това дава обстоятелството, че Еден до този момент не е продължил своя контракт със "сините", въпреки опитите на Челси да подпише ново съглашение със своя лидер.

След мача с Англия за трето място на Мондиал 2018 Азар направи изявление, което със сигурност ще разбуни духовете: белгиецът ясно изрази желанието си да напусне "Стамфорд Бридж".

"Проведох шест прекрасни години в Челси и участвах на фантастично Световно първенство. Може би дойде време да променя нещо, но това не е мое решение. Аз само мога да реша, дали искам да си тръгна или да остана. Но клубът ще вземе крайното решение относно това, дали ще ме пуснат или не. Вие знаете къде предпочитам да се окажа", заяви Азар.  

Напомняме, че по-рано през седмицата каталунското издание "Спорт" излезе с материал, че Барселона има интерес към Азар и вече е осъществила контакт с представителите на футболиста. Тази информация обаче не бе потвърдена от други източници, напротив, испански инсайдери изказаха съмнения в нейната достоверност.

Както е известно, само преди четири  Еден коментира слуховете за евентуален трансфер в Реал Мадрид: "Мен всичко ме устройва в Челси и никой не ми е отправял предложения. Реал е мечта на веки футболист. Със Зидан или без него, фланелката на Реал е специална. Но аз също така добре се чувства с фланелката на Челси, за това не се безпокоя по въпроса с избора на клуба за мен".

  Сподели
378