Емери: Не търся съвети от Венгер


И. Ангелов

Емери: Не търся съвети от Венгер

Новият бос на Арсенал Унай Емери заяви, че все още не е разговарял с бившия мениджър на клуба Арсен Венгер, но и не възнамерява да търси съвети от легендарния французин за работата си начело на "артилеристите". 22-годишният престой на Венгер начело на Арсенал бе прекратен през последния сезон преди идването на Емери през лятото.

"Всеки треньор трябва да познава играчите. Не всички треньори имат еднакви отношения с всеки играч. И аз имам мой характер. Аз имам информация от играчите за клуба, от хората около мен. Информацията от Арсен също е важна, но за мен най-доброто е директното отношение и разговорите с играчи.

"Обикновено когато се срещаме всички треньори в Нион всяка година, ние разговаряме. Аз съм сигурен, че ще срещна Венгер в идната седмица или месец, или в близко бъдеще."

Емери подписа с 5 нови играча от пристигането си в клуба - Лукас Торейра, Бернд Лено, Сократис Папастатопулос, Матео Гуендози и Щефан Лихтщайнер.

"Ние подписахме с играчи, които ни трябват. Ако се появи голяма възможност за нас, само тогава ще добавим още. Обикновено ние мислим за младите играчи, за възможността да останат с нас или да отидат под наем в друг отбор. В този момент смятам, че съставът е завършен. Остава само възможност един или двама да напуснат. Да подпиша с още хора в идния месец? Само ако е голяма възможност."

  Сподели
475