Висшата лига на Англия въведе съдийска реформа


Н. Гавазов

Висшата лига на Англия въведе съдийска реформа

Две седмици преди старта на новия сезон във Висшата лига на Англия, ръководството и взе решение, с което ще се цели да бъдат избегнати спорните моменти по време на мачовете. Така четвъртия съдия на срещите вече ще може да се намесва в хода на двубоя и да оказва влияние на решенията на главния съдия. Предположенията са, че по този начин ще се подмогне да се решават спорните моменти, които по една или друга причина убягват от полезрението на останалите съдии.

Бил е разгледан вариант да се въведе и видеонаблюдение, но по този начин Висшата лига е щяла да влезе в конфликт със строгите предписания на ФИФА и идеята е била отхвърлена. Така революционни изменения до този момент няма да се въвеждат, поне докато ФИФА не промени правилата, но в Англия имат готовност веднага да въведат контрола на мача чрез монитори.

„Идеята с четвъртия съдия е добра и се надяваме тя да помогне в срещите. Всички разбираме, че трябва да бъде въведено и видеонаблюдение. Ние сме готови веднага да го използваме, стига ФИФА да коригира предписанията си. Нека хората разберат, че ние не можем ей така да започнем да използваме видеонаблюдение, но се надявам скоро това да стане факт", заяви чиновник на Висшата лига на Англия.

  Сподели
136