Ебуе: Гуардиола убиваше кариерата на Туре


Н. Гавазов

Ебуе: Гуардиола убиваше кариерата на Туре

Бившият защитник на Арсенал Емануел Ебуе подложи на критика мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола за маниера му на общуване с полузащитника Яя Туре.

Именно Туре е един от главните архитекти на победите на "гражданите"  през последните години. За осем години на "Етихад" Яя спечели шест големи трофея, включително три титли на Висшата лига на Англия.

Но влиянието на Туре върху играта на тима рязко намаля след пристигането на Гуардиола на поста мениджър на Сити. Провеждайки почти целия минал сезон като резерва или на трибуните, Туре напусна Сити като свободен агент.

Ебуе не крие разочарованието си от отношението към неговия бивш съотборник от националния отбор на Кот д'Ивоар.

"Във футбола се случва да не можеш да работиш с определен треньор и тогава е по-разумно да си тръгнеш. Очевидно е, че Пеп Гуардиола не харесва моя брат Яя още от времето в Барселона. Яя обаче постъпи по-най-добрия начин, напускайки територията на Гуардиола, защото Пеп убиваше кариерата му.

Мисля, че последната година бе ад за Туре, защото той не игра достатъчно. Това е ужасно за всеки професионален футболист.

Понякога нещата не опират само до пари. Щом като играч не се намираш в добри отношения с треньора си, най-добре е да си тръгнеш.

Яя е отличен играч и лидер. Мисля, че той може да проведе още няколко години на висше ниво. Това е футболист, който може да променя играта, който винаги иска да побеждава. Всеки клуб би се радвал да го има в състава си", заяви Ебуе.

  Сподели
377