Безмилостен Юнайтед съкруши Звездите на Мейджър лигата (видео)


Н. Гавазов

Безмилостен Юнайтед съкруши Звездите на Мейджър лигата (видео)

Италианският нападател на Манчестър Юнайтед Фредерико Македа вкара два гола, а Хавиер Ернандес един гол при дебюта си за разгрома на Звездите на Мейджър Лигата с 5:2 от „червените дяволи". Дарън Гибсън и Том Клевърли вкараха също по един гол. От домакините Брайън Чинг от местния Динамо Хюстън бе точен, а Де Росарио вкара утешителния втори гол.

Срещата се игра пред 70 728 зрители на "Релиънт Стейдиъм" в Хюстън и е с най-голяма посещаемост от 1996 година насам, когато на „Джайънтс Стейдиъм" в Ню Йорк присъстваха 78 416 зрители. Отборът на Звездите досега имаше пет поредни победи в международни срещи, включително и победа с 1:0 над шампиона от Висшата лига Челси през 2006 година. Те излязоха уверени на терена и силно мобилизирани, за да докажат, че са постигнали голям напредък след създаването на Лигата през 1996 година. „Червените дяволи" обаче, които бяха загубили от Канзас с 0:1 в последната си среща от северноамериканското си турне, въпреки, че бяха без основни играчи нямаха никакво намерение да допуснат втора загуба и с отлична организация в средата на терена и още по-добро взаимодействие в атака, поставиха на колене своя противник. След срещата, играчите на най-титулувания английския отбор бяха аплодирани от феновете на стадиона.

Само 24 секунди след началния съдийски сигнал бяха необходими на Юнайтед да поведе в резултата след гол на Македа. Отново младият италианец бе в центъра на събитията в 13 минута, когато след изпълнение на ъглов удар от Нани увеличи разликата на 2:0.

В 63 минута Сър Алекс вкара в игра Ернандес, което предизвика ревът на зрителите на стадиона, по-голямата част от които бяха представители на испаноезичната общност в САЩ. Няколко секунди по късно Чинг се възползва от изпълнения на свободен удар от Дейвид Ферейра и намали резултата, с което изправи публиката от родния си град на крака. В 69 минута Ернандес открадна една топка от Конде и можеше да вкара гол, но бе спънат от играча на Чикаго Файър. Свободният удар малко след това бе превърнат в гол от Дарън Гибсън за 3:1 за „червените дяволи". Четири минути по-късно Клевърли увеличи на 4:1. В 84 минута пък Ернандес отбеляза майсторски гол, с което изправи стадиона на крака. Дуейн Де Росарио в последните секунди на двубоя вкара също гол, за да бъде оформено окончателното 5:2 за Юнайтед.

Видео от двубоя: Тук
Видео с интервютата след двубоя: Тук

  Сподели
121