Евра казал на Ван Перси, че Арсенал е детски отбор


Н. Гавазов

Евра казал на Ван Перси, че Арсенал е детски отбор

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Патрис Евра си спомни за времената, когато се е шегувал с Робин ван Перси над бившия клуб на нападателя Арсенал. Холандският футболист се присъедини към Юнайтед през 2012 година за сумата от 22.5 милиона паунда. Преди това Робин за осем години на "Емирейтс" успя да спечели само един сериозен трофей - Купата на Англия. Това принуди нападателя да премине на "Олд Трафорд", където още през първата си година вдигна Купата на Висшата лига.

"Ще ви разкажа за времената, когато Ван Перси дойде в Манчестър Юнайтед. Когато той се оказа тук, аз му казах: "Добре дошъл в истинския отбор, в отбор от мъже, а не от деца".

В началото той се разсмя, но той прекрасно разбра за какво говоря. Помня, че по-късно ми каза: "Патрис, ако трябва да съм честен, аз едва сега започнах да чувствам, че играя за голям отбор, защото вие сте спечелили толкова много медали, толкова много трофеи, но продължавате да ходите в залата за тренировки и след редовните тренировки".

Робин приличаше на момче, той бе изумен. Веднъж ми каза: "Когато ви виждам, вас, момчетата от отбора, веднага разбирам, че трябва много упорито да работя, защото искам да побеждавам, да печеля трофеи", заяви Евра.

Робин ван Перси игра за Юнайтед в периода 2012 - 2015 година. За този период той проведе 105 мача за "червените дяволи", в които вкара 58 гола. През януари Робин се завърна във Фейнорд, след като преди това се състезаваше за Фенербахче. През миналия месец той удължи престоя си в холандския клуб с още една година. За шест месеца 34-годишният нападател проведе 12 мача, в които вкара 5 гола и една асистенция.

Патрис Евра игра за Юнайтед в периода 2006 - 2014 година. За този период той има на сметката си 379 мача и 10 гола. Французинът е петкратен шампион на Висшата лига на Англия. Два пъти е печелил Купата на Лигата, пет пъти Суперкупата на Англия, европейски шампион през сезон 2007/08 и победител на Световното клубно първенство през 2008 година.

  Сподели
778