Арсенал закупи Лено


Н. Гавазов

Арсенал закупи Лено

Арсенал официално потвърди трансфера на вратаря на националния отбор на Германия Бернд Лено от Байер Леверкузен. През миналия сезон вратата на лондончани се защитаваше от Петр Чех и Давид Оспина, но и двамата, заедно със своите защитници не блестяха и допускаха грешка след грешка. За това първата работа на новия наставник на Арсенал стана да укрепи тила на отбора.

След като бе привлечен Щефан Лихтщайнер със свободен трансфер от Ювентус и бе съгласувана покупката на Сократис Папастатопулос от Борусия Дортмунд, сега Емери си осигури услугите на 26-годишния Лено.

Вратарят започна своята кариера в Щутгарт, а  през 2011 година преминава в Леверкузен, където продължи да прогресира и през 2015 година получи повиквателна за националния отбор на Германия.

Лено обаче не попадна в заявката на немците за финалите на Мондиал 2018, за това успя незабавно да завърши своя трансфер в Арсенал и днес подписа с английския клуб дългосрочен договор.

Номерът на Бернд все още не е определен - предполага се, че всичко зависи от това с кого ще се раздели Арсенал - с Чех или с Оспина.

  Сподели
159