Моуриньо е бесен на програмата на Ливърпул за новия сезон


Н. Гавазов

Моуриньо е бесен на програмата на Ливърпул за новия сезон

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо остана недоволен от календара на новия сезон във Висшата лига на Англия, смятайки го за несправедлив по отношение на неговия отбор. Напомняме, че програмата за кампанията през сезон 2018/19 бе публикувана в четвъртък и графикът на "червените дяволи" е изключително благоприятен. Вицешампионите в първите си пет мача играят с Лестър (домакин), Брайтън (гост), Тотнъм (домакин), Бърнли (гост) и Уотфорд (гост).

Освен това Юнайтед само един път през сезона ще има два поредни мача срещу отбори от топ 6. Въпреки това, Жозе останал разочарован и ядосан на календара.

Според информацията, гневът на португалския специалист е продиктуван от програмата на Ливърпул. Причината е, че по някакво стечение на обстоятелствата всички мачове на мърсисайдци след двубоите от Шампионска лига са у дома.

Моуриньо е недоволен от този факт и вярва, че става дума за преднамерени действия на чиновниците по отношение на финалиста в главния европейски клубен турнир. Съобщава се, че наставникът на Юнайтед възнамерява да повдигне този въпрос на ежегодната среща на мениджърите с управата на Висшата лига преди старта на сезона, както и да засегне темата на своята първа пресконференция от новия сезон.

  Сподели
482