Манчини под натиск - спешно трябва да продаде една дузина футболисти


Н. Гавазов

Манчини под натиск - спешно трябва да продаде една дузина футболисти

Роберто Манчини има пет седмици на разположение, за да отговори на новите изисквания на Висшата лига на Англия, които влизат в сила от 1 септември, съобщава News of The World. В момента мениджърът на Сити има на разположение 37 играчи, но трябва да доведе бройката им до 25 - каквито са правилата. Всичко това изправя пред огромен натиск италианския специалист, който на всичкото отгоре се опитва да привлече Джеймс Милнър от Астън Вила. Ситуацията ще доведе и до финансови загуби на „гражданите" след като привлякоха опитни футболисти на една цена, а сега ще са принудени да ги продадат на по-ниска, само и само да изпълнят изискванията на Висшата лига.

„Зная, че трябва да продам някои футболисти, защото в следващите 20 дни аз трябва да предам списъка с 25 играчи. Разочарован съм, защото с някои от тях ще се разделим, а те са част от отбора. Когато играеш в четири състезания ти трябва наистина голям отбор, в противен случай те очакват трудности ", заяви Манчини.

Новото правило е, че всеки клуб трябва да регистрира 25 играчи, осем от които да са възпитаници на клуба. Под това понятие се разбира до навършване на 21 годишна възраст футболистите да са играли поне три години за клуба. Веднъж регистрирани, само тези 25 играчи могат да играят в първенството.

 

  Сподели
160