Колимор: Ливърпул да купи Али и Ериксен


И. Ангелов

Колимор: Ливърпул да купи Али и Ериксен

Бившият нападател на Ливърпул Стан Колимор обяви, че отборът има нужда от лято с големи инвестиции за да подобри състоянието си. През януари тимът счупи трансферния си рекорд когато привлече Върджил ван Дайк за 75 милиона лири, докато и Наби Кейта пристига за 52 милиона лири. Колимор смята, че още от парите, взети за Филипе Коутиньо трябва да се инвестират.

"Напрежението е над Фенуей Спортс Груп - сега те трябва да помогнат на Клоп. Собствениците на Ливърпул трябва да използват финала на Шампионска лига като платформа, за да построят състав, който може да се мери с тези, които се строят в Манчестър. Първите 11 в този отбор на германеца показват, че когато имат ден могат да бият всеки.

"Този отбор разруши защитите в Европа. Той разруши и репутациите на много хора във Висшата лига с толкова вкарани голове. Но с цялата показана сила, тимът няма достатъчно дълбочина, за разлика от двата си основни конкурента. Ако червените искат да съкратят разликата, те имат нужда от топ играчи за резерви. Вярвам, че сега е моментът за удар.

"С два финала в Европа за три сезона Клоп показва, че може да управлява. Сега ФСГ трябва да подкрепи човека на трансферния пазар. Не говоря за привличане на играчи като Анди Робертсън, колкото и да е добър. Говоря за влизане на Уайт Харт Лейн, удряне на 150 милиона в масата пред Даниел Леви с думите: 'Давам това за Кристиан Ериксен, Тоби Алдервайрелд и Деле Али'. Бих искал собствениците да дадат зелена светлина на такива трансфери."

  Сподели
522