Юнайтед е близо до покупката на Фред


Н. Гавазов

Юнайтед е близо до покупката на Фред

Манчестър Юнайтед извърши голям пробив в преговорите с Шахтьор за привличането на полузащитника Фред и се надява да представи своето първо лятно попълнение в началото на следващия месец.

Както е известно, "червените дяволи" се заинтересуваха от Фред още през зимата, когато Манчестър Сити не успя да получи бразилеца. Тогава съседите предложиха 50 милиона паунда, но украинският клуб отговори с отказ. С появата на слуховете за интерес на Юнайтед към Фред стана ясно, че Сити се оттегля от преговорите за Фред и така клубът от "Олд Трафорд" получи предимство и спокойствие в опита си да привлече полузащитника. Именно поради тази причина Юнайтед започна преговори с Шахтьор чак през миналия месец.

Сега става известно, че "червените дяволи" са постигнали значителен прогрес относно преговорите за трансфера на Фред. Играчът ще пристигне в Англия през следващата седмица, за участва с националния отбор на Бразилия в приятелски мач с Хърватия на "Анфийлд" - стадион, намиращ се само на 29 мили от тренировъчната база в Карингтън.

Юнайтед е планирал да използва тази възможност, за да изглади последните детайли и да оформи своя първи трансфер за това лято. Съобщава се, че Жозе Моуриньо много държи да подпише с поне един играч преди старта на финалите на Световното първенство.

По-рано президентът на Шахтьор Ринат Ахмедов намекна, че клубът е готов за раздялата си с Фред, както и това, че играчът струва над 50 милиона евро, а бившият капитан  на "миньорите" Дарио Сърна съобщи след финала за Купата на Украйна, че бразилският футболист ще се отправи към Манчестър, но без да уточнява в кой от двата клуба.

Напомняме, че Фред може да стане не единственото бразилско попълнение за Юнайтед през това лято. Клубът от "Олд Тарфорд" също така проявява интерес към защитника на Ювентус Алекс Сандро и към крилото на Челси Вилиан. По-рано стана известно, че торинци вече се оглеждат за заместник на Алексм насочвайки вниманието с към Исмаили от Шахтьор, а що се отнася до Вилиан, той ще напусне клуба, ако Антонио Конте остане мениджър на отбора и Юнайтед възнамерява да се възползва от ситуацията.

  Сподели
423