Манчестър Юнайтед обмисля продажбата на Алексис Санчес


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед обмисля продажбата на Алексис Санчес

Манчестър Юнайтед обмисля продажба на полузащитника Алексис Санчес, съобщава Manchester Evening News. Според информация на медията, ръководството на клуба е недоволно от нивото на игра на чилиеца, който във финала за Купата на Англия отново бе далече от своите стандарти. Според статистиката, Санчес само 11 пъти е докоснал топката във въпросната среща. Това е разочаровало клубното ръководство, особено на фона на голямата заплата на футболиста и космическите бонуси в договора му.

Напомняме, че Манчестър Юнайтед претърпя поражение с 1:0, а Санчес получи една от най-слабите оценки от "червените дяволи".

Веднага след злополучния мач легендата на Юнайтед Пол Скоулс не спести критиките си към Алексис: "Санчес трябва да играе по-добре. Честно казано, не съм сигурен, че той може да играе по-зле. Мисля, че първите няколко мача от следващия сезон ще са жизнено важни за него. Алексис трябва да си върне доверието на феновете. Феновете трябва да повярват в това, че клубът се приближава до Манчестър Сити. На тях им е нужен голям играч.  Пол Погба не може сам да печели мачове. Това може да го направи Азар. Санчес също не е способен на това. През януари в Манчестър Юнайтед си мислеха, че той може да печели двубои, но след това всичко стана ясно. Юнайтед има нужда от два вълшебни играча. Те имат наистина добри футболисти, но нямат Азар, Кристиано и Меси. Разбирам, че много отбори нямат такива играчи, но във финала за Купата на Англия между Челси и Юнайтед именно Азар направи разликата".

Както е известно, наскоро Санчес призна, че има проблеми с адаптацията си в клуба: "Мисля, че във всеки мач на отбора на мен ми бе трудно да се адаптирам към стила на игра, опитвам се да свикна с новите съотборници. Юнайтед е един от най-големите клубове в света, най-големият в Англия, но отборът трябва да се усъвършенства във всички аспекти. Трябва да го правим всеки ден, мач след мач".

През този сезон Санчес записа участие в 18 мача, в които вкара 3 гола и се отчете с 5 асистенции.

  Сподели
527