Клоп гради шампионски отбор


Н. Гавазов

Клоп гради шампионски отбор

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп избра Джеймс Тарковски от Бърнли и Джамал Ласелс от Нюкасъл като потенциали цели за укрепване на позицията централен защитник на отбора. "Червените" успяха да стабилизират своята отбранителна игра, придавайки и надеждност, след като закупиха Върджил ван Дайк през януари. Благодарение на това мърсисайдци успяха да се класират за топ 4 на Висшата лига на Англия и да достигнат финал в Шампионска лига.

Въпросът с идеалния партньор за Ван Дайк обаче остава открит. Нито Деян Ловрен, нито Жоел Матип могат да се похвалят с надеждност - двамата като цяло добре се справят със задълженията си, но на моменти допускат необясними грешки, заради което "червените" продължават да допускат глупави голове. Що се отнася до Джо Гомес и Рагнар Клаван, Клоп не разглежда двамата като играчи за стартовия състав, но и не смята да се разделя с тях.

Сега става ясно, че Клоп и Трансферния комитет на Ливърпул са решили да се върнат на пазара за играчи през лятото, за да получат още един централен защитник. И тук вниманието на Юрген е привлечено от двама англичани, които се намират в разцвета на своите сили и изглеждат много стабилно.

25-годишният Тарковски не само, че успешно замени заминалия в Евертън Майкъл Кийн, но и постигна огромен прогрес през този сезон, помагайки на Бърнли да спечели виза за Лига Европа. Освен това Джеймс попадна в полезрението на Гарет Саутгейт за Мондиал 2018 и сега се намира в т.нар. изчаквателен списък на "Трите лъва".

Относно Ласелс, той на своите 24 години вече се превърна в лидер на Нюкасъл и с право носи капитанската лента на "свраките". С помощта на Нюкасъл колективът на Рафа Бенитес уверено реши задачата по оцеляването си във Висшата лига, а в края на сезона направи такъв скок, че попадна в топ 10.

Що се отнася до останалите планове на Трансферния комитет, той ще се опита да привлече и  вратар, както и един атакуващ футболист. С оглед и на пристигането на Наби Кейта, Клоп е убеден, че това ще е напълно достатъчно, за да бъде окончателно изграден отбор, който е в състояние да се бори за титлата във Висшата лига на Англия и да продължи да преследва високи цели в Европа.

  Сподели
485