Босът на Сити е уверен, че Пеп ще развие успеха


Н. Гавазов

Босът на Сити е уверен, че Пеп ще развие успеха

Президентът на Манчестър Сити Халдун Ал Мубарак заяви, че се надява на по-нататъшен прогрес на отбора под ръководството на Хосеп Гуардиола, а също така разказа за плановете за летния трансферен прозорец.

През сезон 2017/18 "гражданите" уверено спечелиха висшата лига на Англия, попътно подобрявайки няколко важни рекорда. Тази титла стана трета в епохата на арабските собственици на клуба, като в предишните два случая Сити не успя да защити титлата си.

Ал Мубарак се надява, че Гуардиола ще успее да развие достигнатия успех.

"Моите очаквания и тези на мениджъра се състоят в това, че отборът продължава да прогресира. В лицето на Пеп ние притежаваме мениджър, който не познава самоуспокоение. Мога да ви уверя, че няма да има никакво отпускане", заяви босът.

"не се съмнявам, че през това лято ще се върнем и ще бъдем гладни, ще бъдем още по-агресивни, ще растем и усъвършенстваме. Не имаме реален опит и два пъти получихме реални уроци от това, как се развива следващият след спечелената титла сезон", каза още Ал Мубарак.

"През последните две години упорито се трудехме, за да създадем отбор - не само за този сезон, но и за много години напред. Това е млад тим. Голяма част от талантите ни са под 26 години.

Що се отнася до подсилването на състава, ние си научихме урока от миналото. Невъзможно е да събереш 100 точки, без да имаме отбор, пълен с играчи с високо майсторство. Всяка покупка трябва да направи отбора по-добър. Това е моят главен урок в периода на управление на клуба. Когато побеждаваш, то привличането на нови играчи е много важно решение, което не трябва да нарушава победната формула.

Нужно е много внимателно да обмислим своето решение относно това кого ще привлечем. То трябва да купуваш футболисти, които те правят по-силни, по-добри и добавят конкуренция в отбора", заяви Ал Мубарак в интервю пред клубната телевизия.

  Сподели
430