Челси се върна с варианта с назначаването на Луис Енрике


Н. Гавазов

Челси се върна с варианта с назначаването на Луис Енрике

Челси е принуден да се върне към кандидатурата на Луис Енрике след като Маурицио Сари започна преговори с Наполи за новия си договор с клуба. До неотдавна Сари се смяташе за най-вероятен кандидат да замени Антонио Конте на мениджърския пост на "сините", който, както се очаква, ще бъде уволнен след финала за Купата на Англия срещу Манчестър Юнайтед през уикенда.

Вчера в късния следобед стана известно, че в четвъртък Сари се е срещнал с президента на Наполи Аурелио Де Лаурентис. Двамата са преодолели съществуващите разногласия и в крайна сметка италианецът ще започне преговори с клуба за новия си договор. Това най-вероятно ще се случи през следващата седмица и по всичко изглежда, че Маурицио ще остане в Серия А.

Така развилата се ситуация повишава шансовете на Луис Енрике да получи работа на "Стамфорд Бридж". На практика Челси се интересува от бившия наставник на Барселона вече няколко месеца, но в един момент, заради прекалено големите претенции на испанеца по отношение на заплатата, клубът от "Стамфорд Бридж" реши да разгледа и други варианти. Сега Челси се връща към темата с Енрике, като в нова среща със специалиста ще се опита да смекчи някои от претенциите на Луис, включително и желанието му да има определяща роля в трансферната политика на клуба.

По-рано през седмицата се появи информация, че "сините" разглеждат и вариант с наставника на Тотнъм Маурисио Почетино. Напомняме, че веднага след мача с Лерстър аржентинецът изрази съмнения относно своето бъдеще в Северен Лондон, а по-късно стана известно, че  специалистът е помолил собствениците на клуба за 150 милиона паунда за трансфери. Източник от Тотнъм обаче твърди, че ще бъде голям проблем да бъдат изпълнени исканията на Почетино, след като клубът похарчи много пари за строителството на стадиона. Така развилата се ситуация предвещава конфликт между мениджъра и клубната управа. Единият от вариантите е да бъде убеден мениджърът да остане и да се бори за място в топ 4 с наличния състав, без да се преследват гръмки цели. Другият включва раздяла с Маурисио, което пък е добре за Челси, защото по този начин по-лесно може да бъде убеден Почетино да приеме работата на "Сатмфорд Бридж".

  Сподели
434