Гуардиола предпочита Висшата лига пред Шампионска лига


Н. Гавазов

Гуардиола предпочита Висшата лига пред Шампионска лига

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че предпочита отново да спечели Висшата лига на Англия, отколкото да триумфира в Шампионска лига. Както е известно, испанецът успя да завоюва титлата в Премиършип през втората година на пребиваването си на Острова. По-трудна се оказа задачата за успех на европейската сцена - "гражданите" отпаднаха на четвъртфиналите на Шампионска лига.

Независимо от провала в Европа, приоритет за Гуардиола през новия сезон си остава Висшата лига на Англия. Каталунецът повече от всичко желае да защити титлата си.

"Какво предпочитам да спечеля? Разбира се, че искам Висшата лига. Ще е голяма грешка да помислим, че след спечелване на титлата ще се съсредоточим върху Шампионска лига. Не бива така.

Ако ми предложите сценарии, при който да отпаднем от Шампионска лига, но отново да спечелим Висшата лига, аз ще се подпиша под това. Висшата лига остава за нас най-важният турнир. В Шампионска лига има невероятни отбори, нивото на конкуренцията е зашеметяващо", заяви Гуардиола.

  Сподели
450