Карик: Ливърпул е главният съперник на Юнайтед, а не Сити


Н. Гавазов

Карик: Ливърпул е главният съперник на Юнайтед, а не Сити

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик заяви, че главен съперник на клуба остава Ливърпул, а не Манчестър Сити. Тези дни ветеранът на "гражданите" Яя Туре обяви, че след спечелването на поредната титлата в Премиършип, сега вече "червените дяволи" се намират в сянката на своите градски съседи и това е главното постижение на Сити във Висшата лига.

Карик, който ще влезе в треньорския щаб на Жозе Моуриньо през следващия сезон, никак не споделя това мнение и смята, че главен съперник за Юнайтед продължава да бъде историческият съперник в лицето на клуба от "Анфийлд".

"Мисля, че мачовете с Ливърпул си остават специални. Според мен, това наистина са други двубои. Ако ми говорите за дербито със Сити... С мачовете срещу Ливърпул са свързани много традиции, корените на това противопоставяне се намират много дълбоко в историята.

Сблъсъците със Сити също имат исторически препратки, но за мен двубоите с Ливърпул се усещат по-различно, за това този отбор остава главният съперник на Юнайтед", заяви Карик.

Както е известно, 36-годишният футболист за последно се появи на терена през февруари. А през март Майкъл обяви, че след края на сезона ще завърши игровата си кариера, след което ще стане помощник на Моуриньо. Сбогуването на Карик с "Олд Трафорд" като футболист ще се случи в последния кръг на Висшата лига на Англия, който е днес. Моуриньо обеща да пусне Майкъл в стартовия състав и с капитанската лента на ръкава.

"Той ще започне последната среща на Манчестър Юнайтед, последният мач във Висшата лига като наш капитан, пред феновете. Той ще бъде титуляр срещу Уотфорд", цитира The Independent  Моуриньо.

Карик започна кариерата си в Уест Хем. През 2004 година той премина в Тотнъм, а от лятото на 2006 година играе за Юнайтед, превръщайки се в един от лидерите на отбора. През миналото лято той бе назначен за капитан на "червените дяволи".

  Сподели
674