Лорис: Заслужаваме похвали, че изпреварихме Челси и Арсенал


Н. Гавазов

Лорис: Заслужаваме похвали, че изпреварихме Челси и Арсенал

Вратарят на Тотнъм Уго Лорис заяви, че попадане в топ 4 на Висшата лига е по-важно за неговия отбор, отколкото спечелване на трофей. Минималната победа с 1:0 над Нюкасъл в сряда гарантира на "шпорите" място в четворката на най-силните във Висшата лига на Англия. По този начин колективът на Маурисио Почетино ще участват в Шампионска лига за трети пореден път.

В същото време Тотнъм все още няма спечелен трофей при Почетино. Лорис обаче не вижда проблем в това.

"Три поредни класирания за Шампионска лига - това е много. Мисля, че заслужаваме похвали за това, че изпреварихме Челси и Арсенал", заяви Лорис.

"В началото на сезона малко вярваха, че Тотнъм ще попадне в топ 4, затова мисля, че постижението е повече от трофей. Ние показахме, че този отбор е силен, даже независимо от някои трудни моменти", каза още французинът.

"Трябва да се насладим на това, защото играхме 37 мача като гости, честно казано, това е усещането. Говорете каквото си искате, но това не е домът на Тотнъм. За това мисля, че най-удивителното нещо е това, че през следващия сезон ние ще играем в Шампионска лига на своя нов стадион", добави Лорис.

"За феновете, клуба, играчите, треньорите и медицинския персонал това е много голямо постижение, но ние трябва да продължаваме да работим и да оставаме амбициозни, защото следващата крачка за нас е да спечелим нещо", завърши вратарят.

Това не е първото изказване на капитана на Тотнъм в този дух. По-рано през сезона Лорис подчерта, че за тима е важно да постига стабилни резултати:  "За нас е важно да останем в първата четворка, това е главната цел. Много говорят, че Тотнъм се бори за титлата, но на-важното е стабилността. Бяхме в топ 4 през последните два сезона и трябва да се движим в това направление. Отборът ни все още е млад, трябва да трупа опит, а след това да намалява изоставането от грандовете".

  Сподели
490