Карик ще играе за Юнайтед преди да стане треньор


Н. Гавазов

Карик ще играе за Юнайтед преди да стане треньор

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик ще играе срещу Уотфорд в неделя, след което официално ще се присъедини към треньорския щаб на Жозе Моуриньо. 36-годишният футболист за последно се появи на терена през февруари. А през март Майкъл обяви, че след края на сезона ще завърши игровата си кариера, след което ще стане помощник на Моуриньо.

Сбогуването на Карик с "Олд Трафорд" като футболист ще се случи в последния кръг на Висшата лига на Англия. Моуриньо обеща да пусне Майкъл в стартовия състав и с капитанската лента на ръкава.

"Той ще започне последната среща на Манчестър Юнайтед, последният мач във Висшата лига като наш капитан, пред феновете. Той ще бъде титуляр срещу Уотфорд", цитира The Independent  Моуриньо.

"Най-важното негово качество е това, че той е човек, човек с главни букви. Истински мъж, във футбола няма много такива, а и не само във футбола, но и в обществото като цяло. Той великолепно игра за този отбор в продължение на много години и когато тялото му каза, че вече е достатъчно, клубът и аз решихме, че този човек трябва да остане с нас", каза още мениджърът.

"Разбира се, той притежава тези качества, които, ние сме уверени в това, ще му помогнат да стане добър треньор. Има много различни начини да завършиш прехода от кариера на играч към кариера на треньор, някои предпочитат да изразходят няколко години за обучение, някои се насочват към младежкия футбол. В този случай ние решихме той да престане да бъде играч и да стане мой помощник. Аз създавам добри условия за моите помощници, ние сме уверени, че Майкъл ще бъде много полезен за нас", каза още Моуриньо.

Карик започна кариерата си в Уест Хем. През 2004 година той премина в Тотнъм, а от лятото на 2006 година играе за Юнайтед, превръщайки се в един от лидерите на отбора. През миналото лято той бе назначен за капитан на "червените дяволи".

  Сподели
547