Сър Алекс: Ще разчитам повече на младите


Н. Гавазов

Сър Алекс: Ще разчитам повече на младите

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че той ще разчита повече на младежите да помогнат за връщането на титлата във Висшата лига на Англия. Шотландският специалист заяви, че играч като 22 годишния мексикански национал Хавиер Ернандес, който подписа с Юнайтед това лято, ще играе важна роля в отбора през новия сезон.

„Историята на Манчестър Юнайтед е доста проста", заяви Сър Алекс пред The Mirror.

"Отборът винаги се е опирал на младите хора и това е много добре за нас. Мисля, че и нашите фенове са доволни от този факт. Така, че производството на играчи е голям стимул за нас. Това става благодарение на нашата младежка система и йерархията в клуба. Това е наистина много добро нещо и намира признание чрез поддръжката на феновете", продължава Сър Алекс.

Сър Фъргюсън похвали футболистите, които в момента Юнайтед подготвя за отбора през следващите години смята, че е от ключово значение да се даде възможност на младите да се изявят.

„В момента имаме млади играчи, които израснаха в клуба за последните няколко години като Уелбек, Евънс, Гибсън и Македа. Тези млади играчи се развиват много добре. Ние имаме опита от миналото и знаем как да работим с тях и сме сигурни, че вземаме правилни решения за тяхната кариера. Повечето от тях са наистина много добри и талантливи", завършва Сър Алекс.

 

  Сподели
178