Гайл: Кейн мисли като Шиърър


И. Ангелов

Гайл: Кейн мисли като Шиърър

Бившият играч от Висшата лига Тони Гайл даде мнението си за играта на нападателя на Тотнъм Хари Кейн, който според него има манталитета на Алан Шиърър по времето, когато спечели Висшата лига с Блекбърн. Кейн вкара своя 27-ми гол в лигата при победата с 2:0 над Уотфорд вчера, но в момента нападателят изостава в състезанието за Златната обувка на острова с 4 гола от Мохамед Салах.

"Салах е фаворит, но Кейн няма да се откаже. Той обича да вкарва голове и много ясно показва, че иска да спечели. Аз съм играл с Шиърър. Когато спечелихме лигата през 95-та, Шиърър имаше този глад защото Крис Сътън беше пред него в сезона.

"Аз го ядосвах и му казвах 'Сътън е с два напред', а той отговаряше 'но аз имам повече асистенции' и така се дразнехме. Шиърър успя в края да стане първи. 

"Кейн няма партньор в атака, но има хора на крилата и един зад себе си - Деле Али. Кейн е в центъра на всичко. Той просто иска да вкарва и тази егоистичност е полезна."

В първите си 150 срещи във Висшата лига Хари Кейн има 105 гола. Единствено Алан Шиърър има повече попадения в първите си 150 мача със 121 в историята.

  Сподели
363