Моуриньо съжалява за поведението си към Венгер


Н. Гавазов

Моуриньо съжалява за поведението си към Венгер

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че съжалява за някои "епизоди" и "думи" по отношение на своя колега от Арсенал Арсен Венгер. В продължение на дълги години Моуриньо и Венгер бяха непримирими съперници, при това не само на футболния терен. Арсен често трябваше да отбива словесните нападки на по-младия си колега, който понякога открито се подиграваше с французина, наричайки го "неудачник" и "специалист  по провалите".

Решението на Венгер да завърши своята кариера в Арсенал обаче значително смекчи интонацията на Моуриньо, който вече заяви, че иска някога да се сприятели с Арсен. Продължавайки да развива тази тема, португалецът призна, че поведението му по отношение на колегата не винаги е било правилно.

"Винаги има някои дребни неща, без които би било по-добре. Някои жестове, някои думи. Без тях щеше да е по-добре. Сега, когато минавам без тях, аз се чувствам по-добре.

Когато дойдох в Англия през 2004 година, Арсенал бе шампион. Те бяха знаменити, през миналия сезон бяха станали Непобедими. През следващите няколко години ние трябваше да ги свалим от пиедестала. Така възникна съперничеството с тях.

Те разполагаха в състава си със забележителни играчи и аз искам да им благодаря за това, че ни накараха да играем на предела. Имахме големи мачове, големи битки, за това едно голямо благодаря за това. Съжаление? Да. Както казах, за някои дребни негативни епизоди, които можех да избегна. Може би и Венгер също съжалява за някои неща", заяви Моуриньо.

  Сподели
204