Моуриньо: Аз купих Салах, а Челси го продаде


Н. Гавазов

Моуриньо: Аз купих Салах, а Челси го продаде

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че не той е продал Мохамед Салах на Рома през 2016 година. Присъединявайки се към Ливърпул през миналото лято, египтянинът вкара 43 гола в 47 мача за "червените" и вече бе определен за Играч на сезона във Висшата лига на Англия. За феновете на Челси остава само да "чупят пръсти", гледайки успехите на Салах, които той не успя да разкрие в техния отбор.

Не е тайна, че някои фенове на "сините" са на мнение, че решението за продажбата на Мохамед е било прибързано и основна вина за това носи Жозе Моуриньо. Португалецът обаче уверява, че това не е така. Именно Жозе е купил Салай от Базел през януари 2014 година, но не той го е продал.

"Това ще го кажа за първи път, но то е поредната несправедливост, която се говори за мен. Хората казват, че аз съм продал Салах, но на практика е съвсем друго. Аз купих Салах.

Напротив. Аз бях този, който купи Салах. Аз бях този, който каза на Челси да купи Салах. Бях начело на отбора, когато Салах дойде в Челси. Но той дойде млад, не бе готов физически, не бе готов психологически, социално и културно се бе загубил, всичко бе трудно за него.

Решихме да го отправим под наем, а и самият той поиска това. Искаше да играе повече минути, искаше да порасне, искаше да си тръгне и за това го отправихме под наем във Фиорентина. Той започна да расте във Фиорентина.

Послушайте ме, Челси реши да го продаде. Лъжа е, когато казват, че аз съм искал да го придам. Аз го закупих, аз се съгласих да го отправим под наем, защото смятах това за необходимо, защото Челси имаше крила. Някои от тях и досега са в клуба, като Вилиан и Азар. Всички тези играчи са на друго ниво.

Решението да го отправя под наем бе решение, което взехме колективно, но след това решенията да го продадем и да използваме тези пари за покупка на друг играч не бяха мои. Но дори да са били мои, във футбола ние много пъти допускаме грешки, много пъти определени играчи се развиват не така, както го очакваме, за това не смятам това за грешка, става дума само за чат от нашата работа.

Но в крайна сметка аз купих Салах, но не аз го продадох. Впрочем, това няма значение. Има значение това, че той е великолепен играч и аз наистина се радвам на всичко това, което се случва с него - особено за това, че той вкара на всички, а на нас не можа да отбележи гол и в двата мача помежду ни", заяви Моуриньо.

  Сподели
396