Гуардиола иска 8-9 титли през следващите 10 години


Н. Гавазов

Гуардиола иска 8-9 титли през следващите 10 години

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола има намерение воденият от него отбор да спечели осем или девет титли във Висшата лига през следващите десет години. Според испанеца, "гражданите" все още не са съзрели за успех в Европа, но доминирането вътре в Англия ще помогне на Сити да заслужи авторитет на континента.

"Повярвайте ми, аз мечтая да играя в полуфинал или финал в Шампионска лига, но не съм уверен, че имаме ресурси за това - както на терена, така и извън неговите предели - за да се доберем до късните стадии на турнира.

Знам колко е красиво да завършиш сезона със спечелване на Шампионска лига, но аз предпочитам да тренирам отбор, който всеки ден играе като машина, без значение къде провежда своите мачове.

Когато един отбор стане шампион осем или девет пъти за десет години, това значи, че той вече е топ отбор. Заради това искам да се съсредоточим върху Шампионска лига през следващия сезон. Това настроение не е само мое, а на всички в отбора и с него трябва влезем в предсезонния период, а и в първите кръгове", заяви Гуардиола.

  Сподели
111