Появи се фаворит за поста на Венгер


Н. Гавазов

Появи се фаворит за поста на Венгер

Спортният директор на РБ Лайпциг Ралф Рангник попадна в списъка на кандидатите за поста мениджър на Арсенал. Към момента няколко специалиста от Бундеслигата се свързват като възможни наследници на Венгер. Това е така най-вече заради персоната на главата на скаутската служба Свен Мислинтат, който приема непосредствено участие в търсене на нов наставник за Арсенал.

По-рано с "Емирейтс" бяха свързвани Юлиан Нагелсман от Хофенхайм, Доменико Тедеско от Шалке 04, а също така и бившият наставник на Борусия Дортмунд Томас Тухел. Впрочем, към момента вариантът с Тухел изглежда почти невъзможен, заради напредналите преговори между немеца и ПСЖ за поста старши-треньор на парижани.

Сега става известно, че "артилеристите" се интересуват и от Рангник. Смята се, че Ралф е един от най-талантливите и авторитетни наставници в Германия, независимо от това, че той прекъсна своята треньорска кариера и седна в стола на директор в Лайпциг.

Впрочем, кандидатурата на 59-годишния Рангник вече има няколко почитатели в Арсенал. Освен Мислинтат, своят глас за Ралф отдават и асистентът в щаба на "артилеристите" Йенс Леман, както и Пер Мертезакер, който от следващия сезон ще оглави академията на Арсенал. На времето 19-годишният Мертезакер дебютира при Рангник в Хановер 96.

Според източници от "Емирейтс", към момента Ралф е фаворит да наследи Венгер в Арсенал.

Напомняме, че по-рано днес наставникът на Арсенал Арсен Венгер намекна, че е уволнен от клуба: "Времето за моето напускане на Арсенал не е съвсем мое решение. Що се отнася до останалото, аз вече достатъчно говорих за това. Много високо ценя Луис Енрике, но не искам да се меся в работата на бъдещия мениджър на Арсенал. Мисля, че ако се привлекат двама-трима силни играча, отборът ще може да се бори за титлата във Висшата лига. Засега не знам с какво ще се занимавам. Със сигурност ще работя. Ще отдавам всичките си сили за работа до края на моя контракт".

  Сподели
76