Жозе: Като пристигнах, Юнайтед не беше готов за успех


И. Ангелов

Жозе: Като пристигнах, Юнайтед не беше готов за успех

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сподели, че когато е пристигнал в тима през 2016-та, той е срещнал отбор, който не е бил готов да побеждава. Бившият мениджър на Челси и Реал Мадрид спечели Купата на лигата и Лига Европа само година след заместването на Луис ван Гаал, като се превърна в първия мениджър на клуба, спечелил трофей в първата си година. Сега пред Sky Sports Жозе сподели:

"Аз знаех в какъв клуб идвам. Аз зная, че когато отидеш в добър отбор, който е готов да печели, ти просто трябва да влезеш, да наредиш малко неща както ти искаш, да приложиш твоите познания в тима, и всичко е готово. Но аз знаех, че това не е така в Юнайтед. Собствениците също знаеха. Изпълнителният директор, той знаеше. 

"Въпросът беше, в този период от кариерата ми, готов ли съм за това? Да, готов съм защото винаги искам нови неща в кариерата си. Аз винаги съм бил голям португалец, в смисъл, че съм готов да откривам нови неща, винаги готов да сменя държавата, да сменя клуба, да сменя културата, да променя всичко за да търся нещо ново.

"Аз направих всичко това. Когато пристигнах в онова време в Манчестър Юнайтед, аз бях готов за това и знаех, че няма да дойда и да имам мигновени успехи. Но въпреки това ние имахме три трофея, три финала. Не беше лош старт."

  Сподели
86