Сити се доближи до Жоржиньо


Н. Гавазов

Сити се доближи до Жоржиньо

Манчестър Сити успя да изпревари своите конкуренти в борбата за полузащитника на Наполи Жоржиньо, значително придвижвайки се в процеса на преговорите за покупката на играча. През миналата седмица мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола заяви, че сега вече е дошло време да се мисли за укрепване на състава, за да може да бъде развит успехът през тази кампания.

Една от приоритетните задачи пред новия шампион на Висшата лига на Англия за лятото е да бъде привлечен опорен полузащитник, тъй като Фернандиньо ще стане на 33 години през следващата седмица.

През януари с "Етихад" активно бе свързван Фред от Шахтьор, но тогава сделката не се състоя, а по-късно се разбра, че Гурдиола е охладнял към бразилеца. Според различни източници, сега Сити е насочен към 26-годишния Жоржиньо.

Твърди се, че "гражданите" са постигнали толкова значителен прогрес в преговорите за покупката на италианеца от бразилски произход, че на "Етихад" се надяват да сключат сделката преди старта на Мондиал 2018. Ориентировъчната стойност на трансфера е 50 милиона паунда.

В края на месец март Жоржиньо призна, че е готов за трансфер във Висшата лига на Англия: "Мисля, че мога да се адаптирам към Висшата лига. Всичко зависи от това, кои ще са съотборниците ми. Английските клубове предпочитат бързо да преминават в атака и високо да пресират. Ако един такъв отбор ме иска, аз смятам, че идеално ще си паснем". .

Малко след това масло в огъня наля и агент Жоао Сантош, който представлява интересите на играча:

"Дали бъдещето му е свързано с Англия? Той има определена ценност за Наполи, струва определени пари, които могат да си позволят само клубове от Висшата лига. Нещо повече, той не може да бъде продаден на клуб от Италия. Следят го големи клубове, а това е нормално, защото той играе на най-високо ниво за Наполи, а сега говорим за него като за играч от националния отбор.

"Към момента не е постъпвало официално предложение за него. Жоржиньо мисли само за Наполи, а ние трябва да изчакаме края на сезона, за да направим определени изводи. Що се отнася до Наполи, от тях все още не сме получавали предложения за нов контракт. Пункт за откупване в новия договор? Тук не съм съгласен с тях. Наполи иска да му постави клауза от 100 милиона евро, докато ние сме готови само на 20 милиона. По-добре е въобще да няма такова нещо".

  Сподели
130