Конте: Юнайтед е фаворит във финала


Н. Гавазов

Конте: Юнайтед е фаворит във финала

Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че фаворит във финала за Купата на Англия ще бъде Манчестър Юнайтед. Напомняме, че след победата с 2:0 над Саутхемптън, "сините" достигнаха своя втори финал в Купата на Англия за последните две години. В главния мач на състезанието Челси ще се срещне с Юнайтед и италианският специалист е на мнение, че съперникът е с предимство.

"Това ще е финал между два забележителни отбора и за това очаквам, че мачът ще се получи вълнуващ. Не можеш да предречеш резултата, такива двубои е невъзможно да бъдат предсказани. Спомням си, че през миналата година бяхме фаворити, а през този сезон не сме фаворити. Но през миналата година претърпяхме поражение във финала, въпреки предварителните прогнози", заяви Конте.

"Нямам проблеми с Жозе, двамата си изяснихме ситуацията, която възникна по-рано между нас. Говорейки за нас, ние сме треньори, които искаме да побеждаваме, победители, които в мислите си, сърцето и кръвта има стремеж към победата. Изпитвам огромно уважение към историята на Юнайтед и историята на Моуриньо. Предполагам, че те изпитват същото уважение към историята на Челси и моята история", добави италианецът.  

  Сподели
211