Моуриньо: Ще ме убиете, ако не спечеля Купата


Н. Гавазов

Моуриньо: Ще ме убиете, ако не спечеля Купата

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо зави, че критиците са готови да го убият, ако "червените дяволи" не спечелят Купата на Англия през този сезон.

На 19 май във финален мач от най-стария футболен турнир в света ще се срещнат Юнайтед и Челси. И за двата тима това ще е единствената възможност да завършат кампанията с празни ръце. Жозе отрано знае каква реакция да очаква, ако се случи провал.

"Убивате ме, когато не побеждавам, за това аз постоянно побеждавам. Когато не го правя, вие веднага ме убивате и сте готови да го направите отново. За това не си правя никакви илюзии спрямо вас", заяви Моуриньо.

Заедно с това Жозе признава, че отборът е можел да се представи много по-добре.

"Продължавам да говоря, че можехме да вземем 8 или 10 точки повече. Можехме да завършим сезона с 88, 89 или 90 пункта. Последната загуба е неприемлива. Играта с Хъдърсфийлд през октомври също е неприемливо. Играта с Нюкасъл през февруари - това пак е неприемливо. Има и други такива двубои. Проведохме редица срещи, които трябваше да проведем по-добре. Ще можем ли да бъдем по-добри през следващия сезон? Ще се постараем.

Ще може ли Манчестър Сити да запази това ниво или да го увеличи? Това те могат да го кажат, не искайте от мен да правя такива коментари. Но, ако те успеят да запазят своите отбори, а в допълнение извършат някои инвестиции, тогава за нас ще стане много трудно", каза още португалецът.

Напомняме, че само преди два дни Жозе отново се оплака от големите критики към отбора: "Ние трябва да се попитаме, защо имаме толкова много критици? Още шест точки ще ни позволят да завършим втори. Това ще е голямо постижение за клуба, отчитайки наличието на великолепни отбори сред конкурентите и този факт, че отборът отдавна не го бе постигал. Също така това ще е четвърти финал за три години. За това, може би критиките към нас са прекалени", каза още португалецът.

  Сподели
69