Гуардиола: Трябва да продължим да прогресираме


Н. Гавазов

Гуардиола: Трябва да продължим да прогресираме

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели мнение за победа с 5:0 над Суонзи в мач от 35-я кръг на Висшата лига на Англия.

"Когато излязохме от автобуса, усетихме атмосфера на щастие около стадиона. Най-важното нещо е добрият футбол.

Трябва да продължим да прогресираме. Ако помислим, че всичко е наред, че вече сме шампиони, че сме си свършили работата, тогава няма да можем да играем така, както го направихме срещу Суонзи. През седмицата разговаряхме с футболистите за това. Ако прибавим, това положително ще се отрази върху следващия сезон.

Класно и интензивно пресирахме, когато топката се оказваше в Суонзи. Когато топката бе у нас, трябваше да я движим и я движехме, играехме просто, докато не се появеше възможност за последен пас.

Суознзи под ръководството на Карлуш Карвахал показа добри резултати в мачовете с Арсенал и Ливърпул. За това бе много важно да се съсредоточим върху добрата игра и да вкараме.

Що се отнася до Менди, той пропусна повече от шест месеца. Акаунтуте му в социалните мрежи са активи. Сега е време да направим крачка и да запазим концентрация, тъй като Бенжамен се върна, ние се надяваме да видим най-добрия Менди през следващия сезон", заяви Гуардиола.

  Сподели
99