Алексис: Трудно е да се адаптирам към голям клуб


И. Ангелов

Алексис: Трудно е да се адаптирам към голям клуб

Бившият нападател на Арсенал Алексис Санчес обяви, че изпитва затруднения по отношение на адаптацията си в Манчестър Юнайтед след зимния си трансфер, но изрази надежда за излизането си на трети финал във ФА Къп след като Юнайтед спечели в полуфиналът срещу Тотнъм с 2:1. Санчес бе избран за Играч на мача и в срещата той реализира осмия си гол в 8 мача на Уембли.

"Истината е, че това е много трудно за мен, да пристигна в голям клуб, това промени всичко. Днес аз съм наистина щастлив за тима, за гола, за поведението ни в играта. Беше страхотен пас от Пол Погба и когато топката беше във въздуха аз исках да стрелям в близкия ъгъл, след което видях вратаря да се придвижва и смених ъгъла, за да го хвана в крачка.

"Моуриньо е треньор, който изисква много, а когато загубим е много ядосан. На нас ни трябват тези високи изисквания за да дадем най-доброто. Той иска от мен да играя в свободна роля, да се наслаждавам, да атакувам, да се защитавам, да правя всичко. Какво мога да заключа за сезона? Беше трудно, аз мисля, че догодина ще се борим за титла. Това беше голяма промяна за мен. Надяваме се да спечелим и финала.

"Юнайтед е специален заради историята си. Те имат толкова голяма история на световно ниво. Може да усетите това когато посетите стадиона. Феновете също. Аз пристигнах тук и искам догодина да спечеля всичко с този отбор и този треньор."

  Сподели
186