Конте: ФА Къп е по-трудна този сезон


И. Ангелов

Конте: ФА Къп е по-трудна този сезон

Предизвикателството пред Челси за спечелване на ФА Къп този сезон е по-тежко в сравнение с миналата година, сподели мениджърът на тима Антонио Конте, който се готви днес да излезе срещу Саутхемптън на стадион "Уембли". Двата тима ще спорят за това кой ще играе с Манчестър Юнайтед на финал, след като вчера "червените дяволи" се класираха през Тотнъм и полуфинала. Миналата година Челси загуби в края на ФА Къп срещу Арсенал.

"Трябва да съм честен и аз мисля, че миналата година пропуснахме страхотен шанс да спечелим ФА Къп, както и Къмюнити Шийлд този сезон, пропуснахме голяма възможност. Този сезон, аз мисля, че ако спечелим срещу Саутхемптън и стигнем финал, то ще е много по-трудно срещу Тотнъм или Манчестър Юнайтед. Миналият сезон бяхме в най-добрата позиция за спечелване на ФА Къп и мисля, че загубихме по наша вина.

"Аз си спомням, че и някои съдийски решения не бяха добри. При първия гол на Алексис Санчес имаше игра с ръка. След това завършихме с 10 човека. Въпреки това успяхме да изравним, но допуснахме в последния момент заради наша грешка. Миналата година Арсенал свърши добра работа да спечели ФА Къп.

"Трябва да знаете, че аз играя единствено за победата. Аз не играя за забавлението. Аз играя за успех. Искам да предам този манталитет на играчите ми. Всеки сезон аз започвам само с една мисъл в главата, дори да знам, че няма шанс да спечеля нещо в сезона. В съзнанието, в сърцето и душата ми винаги нося този манталитет и искам да го предам на моите играчи. Ако спечеля нещо, то аз съм си свършил работата, а не съм постигнал нещо специално.

"Когато не печеля аз съм много ядосан на себе си, но същевременно аз съм готов да работя по-здраво и да спечеля нещо в следващия момент."

Конте успя да достигне до поредни победи в лигата за първи път през 2018-та година след обрат от 2:0 срещу Саутхемптън миналата седмица до 3:2. Така Челси има психологическото превъзходство преди полуфинала днес.

  Сподели
91