Моуриньо: Критиката към нас е прекалена


Н. Гавазов

Моуриньо: Критиката към нас е прекалена

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моурньо заяви след победата над Тотнъм и класирането на отбора за финала в Купата на Англия, че критиките към неговия отбор са прекалено големи. Напомняме, че "червените дяволи" допуснаха гол още в 11-та минута, но хората на португалеца успяха да проявят сила на духа и удържаха победа с 2:1. По такъв начин Юнайтед си гарантира трети финал за купа откакто Моуриньо е на работа на "Олд Трафорд".

Независимо от всички тези успехи и от второто място във Висшата лига, Юнайтед продължава да бъде обект на критика, особено що се отнася до играта на отбора. Жозе е на мнение, че всички тези критики са прекалени.

"Ние заслужихме победата. Ако разбием мача на периоди, ние бяхме по-добрите в много от тези периоди. Даже когато те държаха топката, когато водеха в резултата, ние напълно контролирахме мача.  

Загубихме контрол само при 0:1. Поговорихме си на почивката и през второто полувреме излязохме по-организирани. Подкрепата на феновете бе невероятна", заяви Моуриньо.

"Ние трябва да се попитаме, защо имаме толкова много критици? Още шест точки ще ни позволят да завършим втори. Това ще е голямо постижение за клуба, отчитайки наличието на великолепни отбори сред конкурентите и този факт, че отборът отдавна не го бе постигал. Също така това ще е четвърти финал за три години. За това, може би критиките към нас са прекалени", каза още португалецът.

  Сподели
59