Конте: Моуриньо печелеше в една друга епоха


И. Ангелов

Конте: Моуриньо печелеше в една друга епоха

Антонио Конте достигна до 100 срещи начело на Челси, но статистиката му го постави зад постигнатото от мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо в клуба. Португалецът има 72 спечелени срещи в първите си 100 мача при "сините", а Конте коментира, предполагайки пред репортери, че рекордът му от 65 победи е най-добрият за тима:

"Можех да се справя по-добре, да. Това е в главата ми. Със сигурност имахме добър старт, но можехме повече. Моуриньо е спечелил 72 в първите 100? Тук говорим за един страхотен мениджър. Не забравяйте, че неговите първи 100 мача тук бяха преди много време.

"Сега не е толкова просто, мисля, и не могат да се постигат такива резултати, с този Челси. Аз трябва да съм доволен от играчите, за клуба, но със сигурност можехме и повече. Това е друга ера. Различна в историята на футбола. Това трябва да се вземе под внимание.

"Аз спечелих титла с Ювентус след две седми места. Когато направиш това - то е страхотно. Не е лесно да се постигне. Миналият сезон спечелихме титлата след 10-то място. Когато спечелиш по този начин това е страхотно постижение. Не е лесно, не може да спечелиш само защото си Челси и защото си печелил преди."

  Сподели
95