Венгер няма намерение да напуска футбола


Н. Гавазов

Венгер няма намерение да напуска футбола

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е взел решението за своето напускане след края на сезона в последния момент, без предварително да е обсъждал желанието си с ръководството на клуба. Това твърдят два източника, запознати с кухнята на Арсенал. Според информацията, по-рано през седмицата френският специалист е уведомил главния акционер на клуба Стан Крьонке за своето намерение, а американският бизнесмен е приел доводите на Венгер и не се е опитал да го разубеди.

Тази сутрин Арсен е съобщил новината на изпълнителния директор Иван Газидис, който е останал изненадан от решението на Венгер.

Съобщава се, че мениджърът е взел решението заради натиска от страна на феновете, текущите резултати и общата атмосфера в клуба, която в момента е много напрегната. Специалистът е преценил, че дори да спечели Лига Европа, следващият сезон няма да бъде никак лек и търпимостта към лошите резултати ще бъде още по-малка.

Венгер няма намерение да участва в процеса на търсене на нов мениджър. Французинът е отказал това още при разговора си с Крьонке и е повторил своята позиция при днешната среща с Газидис. Така клубната управа сама ще търси нов наставник на тима, без да въвлича Венгер в тази дейност, оставяйки специалиста да се съсредоточи върху текущите резултати на отбора.

Съобщава се, че Венгер няма да напусне футбола. Единият от източниците твърди, че французинът ще пристъпи към новата си работа незабавно, веднага след като се раздели с Арсенал през лятото. Почти сигурно е, че той няма да тренира нов клубен отбор, но вероятно ще получи длъжност спортен директор и в краен случай наставник на национален тим.

По-рано LÉquipe съобщи, че 68-годишният Венгер може да стане спортен директор на ПСЖ. И двата източника обаче отказват да потвърдят тази информация.

Венгер работи в Арсенал от 1996 година. Той три пъти спечели титлата във Висшата лига на Англия, седем пъти завоюва Купата на Англия и още седем пъти Суперкупата на страната. Три пъти е определян за Мениджър на сезона и четири пъти за Треньор на годината в Европа.

През 2006 година Венгер бе включен в Залата на славата на английския футбол.

  Сподели
111