Тиери Анри: Арсенал има причини да обяви за напускането на Венгер


Н. Гавазов

Тиери Анри: Арсенал има причини да обяви за напускането на Венгер

Бившият нападател на Арсенал Тиери Анри  коментира новината за напускането на Арсен Венгер от поста мениджър на "артилеристите".

"Със смесени чувства съм. Тъжно е да видиш как толкова велик човек напуска клуба. Предстоят още мачове, но аз се радвам, че на него се оказват почести, които той заслужава. Самият Венгер и клубът преживяха трудни времена. Надявам се, че в мача с Уест Хем феновете ще подкрепят отбора. Едва ли феновете са очаквали да чуят това обявяване сега, но то трябваше да се случи, Арсенал има причина.

Радвам се, че сега можем да говорим за наследството на Венгер. Разбира се, в такъв момент отборът трябва да спечели Лига Европа, това ще е великолепно постижение. Арсен никога не е печелил евротурнири, а това ще бъде блестяща финална точка", заяви Анри.

Венгер работи в Арсенал от 1996 година. Той три пъти спечели титлата във Висшата лига на Англия, седем пъти завоюва Купата на Англия и още седем пъти Суперкупата на страната. Три пъти е определян за Мениджър на сезона и четири пъти за Треньор на годината в Европа.

През 2006 година Венгер бе включен в Залата на славата на английския футбол.

В момента Арсенал се намира на 33 точки зад лидера Манчестър Сити, който има в актива си 87 пункта.

През миналия сезон "артилеристите" не успяха да се класират в Топ 4 за първи път откакто Арсен Венгер е в клуба. Пет кръга преди края на сезона тимът е на 14 пункта зад градския съперник Тотнъм, който е четвърти.

В Лига Европа Арсенал се изправя срещу Атлетико Мадрид в полуфинален сблъсък.

  Сподели
93