Анчелоти: Приятно ми е, ако влизам в плановете на Арсенал


Н. Гавазов

Анчелоти: Приятно ми е, ако влизам в плановете на Арсенал

Италианският треньор Карло Анчелоти коментира новината за напускането на Арсен Венгер от поста мениджър на "артилеристите", а също така оцени вероятността да оглави лондонския клуб.

"Венгер реши да си тръгне, а това е много солиден жест. Той сътвори история и заслужи признание за това. В Арсенал имат виждане по повод своето бъдеще, а от професионална гледна точка на мен ми е приятно, ако аз наистина влизам в техните планове, но към момента няма нищо.

Моето бъдеще зависи от това, какви възможности и проекти са ми били предложени. Не всичко зависи само от мен", заяви Анчелоти.

Венгер работи в Арсенал от 1996 година. Той три пъти спечели титлата във Висшата лига на Англия, седем пъти завоюва Купата на Англия и още седем пъти Суперкупата на страната. Три пъти е определян за Мениджър на сезона и четири пъти за Треньор на годината в Европа.

През 2006 година Венгер бе включен в Залата на славата на английския футбол.

В момента Арсенал се намира на 33 точки зад лидера Манчестър Сити, който има в актива си 87 пункта.

През миналия сезон "артилеристите" не успяха да се класират в Топ 4 за първи път откакто Арсен Венгер е в клуба. Пет кръга преди края на сезона тимът е на 14 пункта зад градския съперник Тотнъм, който е четвърти.

В Лига Европа Арсенал се изправя срещу Атлетико Мадрид в полуфинален сблъсък.

  Сподели
80