Конте: Венгер заслужава уважение


Н. Гавазов

Конте: Венгер заслужава уважение

Наставникът на Челси Антонио Конте коментира новината за напускането на Арсен Венгер от поста мениджър на "артилеристите".

"Мисля, че трябва да отдадем дължимото на Венгер за кариерата му в Арсенал. Той и Сър Алекс са последните два треньора, които са успели са работят в един клуб за дълъг период от време. Венгер проведе в Арсенал 22 години, а това е невероятно. Той заслужава огромно уважение не само от страна на Арсенал, но и от целия футболен свят. Ние говорим за един от най-добрите треньори в историята. Арсен винаги е оказвал влияние върху футбола. Той винаги се е стараел да използва оригинален и атакуващ футбол, а това заслужава уважение", заяви Конте.

Венгер работи в Арсенал от 1996 година. Той три пъти спечели титлата във Висшата лига на Англия, седем пъти завоюва Купата на Англия и още седем пъти Суперкупата на страната. Три пъти е определян за Мениджър на сезона и четири пъти за Треньор на годината в Европа.

През 2006 година Венгер бе включен в Залата на славата на английския футбол.

В момента Арсенал се намира на 33 точки зад лидера Манчестър Сити, който има в актива си 87 пункта.

През миналия сезон "артилеристите" не успяха да се класират в Топ 4 за първи път откакто Арсен Венгер е в клуба. Пет кръга преди края на сезона тимът е на 14 пункта зад градския съперник Тотнъм, който е четвърти.

В Лига Европа Арсенал се изправя срещу Атлетико Мадрид в полуфинален сблъсък.

  Сподели
429