Сър Алекс: Горд съм, че прекрасен човек като Венгер бе мой съперник


Н. Гавазов

Сър Алекс: Горд съм, че прекрасен човек като Венгер бе мой съперник

Бившият наставник на Манчестър Юнайтед Сър Алекс коментира новината за напускането на Арсен Венгер от поста мениджър на "артилеристите".

"Много се радвам за  Венгер. Отнасям се с огромно уважение към него и към работата, която свърши в Арсенал. Демонстрация за неговия талант, професионализъм и решителност е, че той успя да посвети 22 години от живота си на работата, която много обича. В епоха, когато футболните мениджъри често остават само по един или два сезона, това показва какво постижение е да служиш толкова дълго време в клуб като Арсенал. Хубаво е, че той обяви, че напуска на този етап от сезона, тъй като ще може да получи изпращането, което наистина заслужава. Вън от съмнение е, че Арсен е един от най-големите мениджъри на Висшата лига и се гордея, че такъв прекрасен човек бе мой съперник, колега и приятел", заяви Сър Фъргюсън.

Венгер работи в Арсенал от 1996 година. Той три пъти спечели титлата във Висшата лига на Англия, седем пъти завоюва Купата на Англия и още седем пъти Суперкупата на страната. Три пъти е определян за Мениджър на сезона и четири пъти за Треньор на годината в Европа.

През 2006 година Венгер бе включен в Залата на славата на английския футбол.

В момента Арсенал се намира на 33 точки зад лидера Манчестър Сити, който има в актива си 87 пункта.

През миналия сезон "артилеристите" не успяха да се класират в Топ 4 за първи път откакто Арсен Венгер е в клуба. Пет кръга преди края на сезона тимът е на 14 пункта зад градския съперник Тотнъм, който е четвърти.

В Лига Европа Арсенал се изправя срещу Атлетико Мадрид в полуфинален сблъсък.

  Сподели
140