Челси очаква напускането на Конте в края на сезона


Н. Гавазов

Челси очаква напускането на Конте в края на сезона

Челси очаква напускането на своя мениджър Антонио Конте след края на сезона. Както е известно, италианецът през цялата кампания не се измори да обвинява своите босове, че те не са му осигурили подсилване на състава след спечелването на титлата във Висшата лига на Англия. Антонио вече нееднократно каза, че извлича максимума от своите футболисти, с които е принуден да разполага.

Може би в друга ситуация ръководството на "сините" можеше и да прости на Конте, но критиките на специалиста се съчетават и с лоши резултати. Въпреки снощната победа над Бърнли, много малко хора на "Стамфорд Бридж" вярват, че Челси ще попадне в Шампионска лига.

При така развилата се ситуация изглежда неизбежно напускането на Конте. Според различни източници и по-ранни публикации, в момента клубната управа е съставила списък от евентуалните наследници на Конте. В листата се намират имена като Луис Енрике, Масимилиано Алегри, Маурицио Сари и Леонардо Жардим.

В същото време става ясно, че собственикът на Клуба Роман Абрамович има съвсем друга гледна точка по въпроса. Руският милиардер не отхвърля предложенията на своите заместници, но настоява мениджмънтът на клуба да обърне специално внимание на старши-треньора на Рома Еузебио Ди Франческо и на Юлиан Нагелсман от Хофенхайм. Приоритет е наставникът на "вълците", който успя да извърши чудеса на "Олимпико", класирайки тима за полуфиналите на Шампионска лига. Абрамович  е впечатлен от тактическата гъвкавост на специалиста и умението му да мобилизира и вдъхва кураж в своите подчинени.

По-рано се съобщаваше, че мениджърът на Селтик Брендън Роджърс също попада в списъка от кандидати за замяна на Антонио Конте. Роджърс, който работеше в Челси като помощник на Жозе Моуриньо в периода 2004-2006 година, изведе Селтик до втора поредна титла в Шотландия, с което отчасти реабилитира кариерата си след проваления период в Ливърпул. Специалистът обаче бе категоричен, че не желае да напуска шотландския клуб, което е накарало Челси повече да не се интересува от Брендън.

  Сподели
86