Крьонке: Това е един от най-трудните дни в нашия спорт


Н. Гавазов

Крьонке: Това е един от най-трудните дни в нашия спорт

Собственикът на контролния пакет акции на Арсенал Стан Крьонке сподели мнението си за оставката на Арсен Венгер след края на сезона.

"Това е един от най-тежките дни за нашия спорт. Дейността на Венгер на терена и извън него е една от причините, заради които дойдохме в Арсенал. Едва ли някой може да повтори неговото дълголетие и стабилност в толкова продължителен период от време на високо ниво", заяви Крьонке.

"Арсен притежава несравнима класа, ние винаги ще му бъдем благодарни за това. Всеки, който обича Арсенал или просто футбола, имаме дълг на благодарност към Венгер. Три титли във Висшата лига, седем триумфа в Купата и 20 години участие в Шампионска лига, а това е изключително постижение. Той промени идентичността на клуба и на целия английски футбол със своето виждане на играта", каза още босът.

"Имаме големи амбиции. Искаме да построим бъдещето върху забележителното време на Венгер и искаме да отдадем дължимото на неговото виждане за играта, убеждавайки се, че Арсенал ще се бори и ще печели най-големите трофеи", завърши Крьонке.

Венгер работи в Арсенал от 1996 година. Той три пъти спечели титлата във Висшата лига на Англия, седем пъти завоюва Купата на Англия и още седем пъти Суперкупата на страната. Три пъти е определян за Мениджър на сезона и четири пъти за Треньор на годината в Европа.

През 2006 година Венгер бе включен в Залата на славата на английския футбол.

  Сподели
90